MO*paper: Paul Krugman, gouden tijden voor de rijken?

 thomas pikkety[Foto: Thomas Pikkety]

Nobelprijswinnaar en wereldvermaard econoom Paul Krugman bespreekt het boek 'Kapitaal in de 21ste eeuw' van de Franse econoom Thomas Piketty, een ophefmakend boek dat in 685 bladzijden en 97 grafieken uitlegt dat de ongelijkheid wereldwijd explosief toeneemt en dat zal blijven doen als wij niet ingrijpen. De gevolgen kunnen dan desastreus zijn.Deze MO*paper is een vertaling van Krugmans artikel 'Why We're in a New Gilded Age' dat in de New York Review of Books van 8 mei 2013 verscheen.

Paul Krugman is hoogleraar in economie en internationale betrekkingen aan de Princeton universiteit in de Verenigde Staten (New Jersey). Daarnaast geniet hij grote bekendheid door zijn columns voor de New York Times, die hij aanvult met een veelgelezen en veelgeciteerde blog. Krugman kreeg in 2008 de Nobelprijs voor Economie.Meer info:


Over de MO*papers
is een serie analyses die uitgegeven wordt door Wereldmediahuis vzw. Elke paper brengt fundamentele informatie over een tendens die de globaliserende wereld bepaalt.

MO*papers worden toegankelijk en diepgaand uitgewerkt. MO*papers worden niet in gedrukte vorm verspreid. Ze zijn gratis downloadbaar op www.MO.be/papers. Bij het verschijnen van een nieuwe paper wordt een korte aankondiging gestuurd naar iedereen die zich registreert op www.MO.be/papers.Deel dit artikel