Muhammad Yunus van Grameenbank sticht "Grameen Veolia Water Ltd"

De bank van de armen van nobelprijswinnaar van de Vrede (2006), Muhammad Yunus, zette recent samen met  de afdeling water van de multinationale onderneming Veolia de “Grameen Veolia Water Ltd” op. Doelstelling is om water aan een goedkope prijs aan te bieden aan 100.000 armen in rurale gebieden van Bangladesh. De totale voorziene investering zou 500.000 euro bedragen.

Na Danone en Crédit Agricole, heeft zich nu een ander Frans bedrijf met de Grameen Bank geassocieerd.  De “Grameen Veolia Water Ltd” zal reeds in 2008 een eerste productie-eenheid voor drinkbaar water klaar hebben voor zo’n 25.000 mensen. De prijs van het water zal rekening houden me de financiële draagkracht van de begunstigden en de winsten zullen integraal in het project gestopt worden om de uitbreiding ervan toe te laten.

 

Dit is een bijzonder engagement van een multinational zoals Veolia, een van dé grote waterreuzen in de wereld (naast bvb het Franse Suez). Misschien past dit in de nieuwe tendens van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Of past dit in een strategie van Veolia om goodwill te creëren in India om er nieuwe contracten te verwerven in de watersector (drinkwater, afvalwaterzuivering,...)?

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel