Nieuwe educatieve website over klimaatverandering

znklimaatspiegel
Liggen jongeren wakker van de klimaatverandering?
Neem een kijkje op
www.klimaatspiegel.be en hoor de jongeren aan het woord.
PROTOS en GREEN werkten samen een educatief project uit: de Zuid-Noord Klimaatspiegel
.


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Klimaatverandering is zonder twijfel één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. De Zuid-Noord Klimaatspiegel wil jongeren informeren over de klimaatverandering en hen aanzetten om na te denken over oplossingen. Kijk mee in de spiegel: mensen in het Zuiden worden vandaag al getroffen door extreme veranderingen in het klimaat, mede veroorzaakt door onze CO2-uitstoot. De spiegel toont ons ook wat er ons te wachten staat, als we de klimaatverandering geen halt toeroepen.

De Zuid-Noord Klimaatspiegel reikt leerkrachten al het nodige materiaal om met de leerlingen aan de slag te gaan: een interactieve website, korte filmpjes, een uitgebreid lespakket, een leerkrachtenvorming, omkadering voor een praktijkgericht klasproject en een heus klimaatforum in het Vlaams Parlement. Alle materiaal is beschikbaar op de website http://www.klimaatspiegel.be..

De Zuid-Noord Klimaatspiegel is bedoeld voor leerkrachten en leerlingen uit de 2e en 3e graad TSO, in het bijzonder ook voor praktijkleerkrachten. Verschillende onderdelen zijn evenwel ook geschikt voor BSO en ASO.

Meer info:

  • www.klimaatspiegel.be
  • info@klimaatspiegel.be
  • PROTOS, Charlotte Van den Abeele, Flamingostraat 36, 9000 Gent, 09/235.25.10
    GREEN, Leni Denorme, Edinburgstraat 26,1050 Brussel, 02/893.08.13
  • De Zuid-Noord Klimaatspiegel is een project van PROTOS en GREEN, met de steun van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking, de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, ARGUS en GROHE.

 

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel