Obama en Poetin hebben sleutel in handen voor SyriëDe wereldgemeenschap moet elk gebruik van massavernietigingswapens blijven veroordelen, en burgers waar ook ter wereld ertegen beschermen. Het respijt dat Barack Obama heeft ingebouwd door het Amerikaanse Congres mee te laten beslissen vooraleer militair tussenbeide te komen, biedt volgens Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen een kans om alsnog door politieke bemiddeling een uitweg uit de actuele crisis te vinden.bd pax 150x110

 Waarom zouden president Obama en president Poetin niet gezamenlijk het gebruik kunnen veroordelen van chemische en andere wapens, die in Syrië op grote schaal burgers doden? Waarom zouden beide presidenten geen gezamenlijke, krachtige oproep kunnen doen tot een onmiddellijk wapenbestand en tot onmiddellijke onderhandelingen over een alomvattend vredesplan voor Syrië?
Obama en Poetin hebben de kans om dit besluit samen te nemen bij hun ontmoeting op de G20-top op 5 en 6 september in Sint-Petersburg, zo mogelijk met de andere aanwezige wereldleiders.

Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen hebben reeds aan Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, gevraagd om in het kader van de G20-top in Sint-Petersburg een dergelijke demarche mee te bepleiten en te ondersteunen.

 

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel