Partners 11.11.11 worden klimaatambassadeurs

klimaatmars newYork
In december van dit jaar worden de klimaatonderhandelaars verwacht in Peru voor de twintigste VN-Klimaattop (COP20), het jaar nadien is de Franse hoofdstad Parijs gastheer voor de cruciale COP21, waar de overeenkomst waarin de maatregelen worden vastgelegd, ondertekend moet worden.

Op 21 september vond in New York een grote klimaatmars plaats naar aanleiding van de informele klimaattop georganiseerd door Ban-Ki moon. In de optocht in New York liepen delegaties mee van over heel de wereld. Er was ook een groep van 14 grassroots leiders, de zgn 'klimaatambassadeurs', uit verschillende landen uit het Zuiden.


New york klimaatbetoging sep2014 delegacionPeruana


Onder die klimaatambassadeurs bevinden zich Catty Quispe en Lorena Del Carpio van onze partnerorganisatie MOCICC. Deze twee klimaatactivisten zijn betrokken bij de Grupo Perú COP20, een platform van meer dan 80 peruaanse organisaties, opgericht naar aanleiding van de   COP20. Juan Pedro Chang, syndicalist en lid van de 'Volkerentop', is de derde Peruaanse ambassadeur.  Ook Lidy Nacpil, activiste en coördinatrice van onze Aziatische partner Jubilee South Asia Pacific, is één van de veertien klimaatambassadeurs.

Peruaanse organisaties middenveld sloeg vorig jaar de handen in elkaar om tijdens de officiële top in Lima ook een 'Volkerentop' te organiseren. Medeorganisatoren Catty Quispe en Denisse Chávez zullen in de volgende Pagina11 meer uitleg geven over de inzet van deze top.  

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel