Persuitnodiging: Drink koffie met Axl Peleman!

Op vrijdag 2 maart is het zover: dan halen duizenden vrijwilligers hun thermosflessen boven om koffie te schenken voor Broederlijk Delen. Familieleden, collega’s, buren of voorbijgangers stoppen een vrije bijdrage in de collectebus in ruil voor een kop koffie, chocolademelk of sapje. Dat is een van de manieren waarop Broederlijk Delen geld inzamelt voor ontwikkelingsprojecten in vijftien landen, waaronder ook Guatemala, het land dat centraal staat in de campagne van dit jaar.

Axl schenkt koffie in Wilrijk


Onder onze campagne met als motto ‘Laat ze hun plan trekken. Wij trekken mee!’ zet ambassadeur Axl Peleman met plezier zijn schouders. Dat bewijst hij dan ook door mee te doen aan een Koffiestop. Benieuwd hoe zijn koffie smaakt? Kom op 2 maart langs aan de Colruyt in Wilrijk (Laarstraat 2, 2100 Wilrijk), want Axl schenkt er koffie tussen 14u en 15u.

Waarom de Koffiestop niet te missen is? “De mensen in Guatemala kunnen hun plan trekken, maar wij moeten absoluut mee trekken. Onze steun is broodnodig.” Woorden van Axl, die voor Broederlijk Delen naar Guatemala trok. Hij werd getroffen door de schrijnende levensomstandigheden van de lokale bevolking, die vlakbij een goudmijn woont: “Ik bezocht een bergrivier waar het overtollige water uit het stuwmeer van de mijn in terecht komt. Op het moment dat ik bij dat stroompje stond, begonnen mijn ogen vreselijk te pikken. Voor geen geld zou ik met blote voeten in die beek gaan staan, laat staan ervan drinken. Maar arme families zijn wel afhankelijk van dat water.”

De diepste Koffiestop

De Koffiestop is meer dan geld inzamelen alleen, hij brengt ook mensen samen. In Limburg maken ze er dit jaar iets speciaals van: in de mijnschacht van het Mijnmuseum in Beringen (Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen) organiseren vrijwilligers vanaf 10u30 de diepste Koffiestop van Vlaanderen. Terwijl bezoekers onder de grond genieten van hun warme drankje, tonen ze zich solidair met Latijns-Amerikaanse gemeenschappen die het slachtoffer zijn van de onrechtvaardige praktijken van mijnbouwbedrijven.

Ook elders in Vlaanderen kom je de komende weken heel wat Koffiestops tegen: aan schoolpoorten, in bibliotheken, rusthuizen, kinderdagverblijven, horecazaken, ziekenhuizen, supermarkten, stations, noem maar op. Je kunt ook steeds de kaart van de Koffiestops raadplegen voor een Koffiestop in jouw buurt. Surf naar www.koffiestop.be.

Vorig jaar leverden de Koffiestops 257.075 euro op, een record. Momenteel zijn er bijna 1.600 Koffiestops geregistreerd, maar er zelf één organiseren kan nog tot en met 7 april. Samen met ons roept Axl Peleman heel Vlaanderen op om het koffieverbruik de komende weken naar onbekende hoogtes te duwen. Meedoen is de boodschap!

Partners
Aan de zesde editie van de Koffiestop werken Colruyt, Ho.Re.Ca Vlaanderen, CM en Davidsfonds mee.

Informatie
Wil je meer informatie over een of meerdere Koffiestops? Neem dan contact op met onze Koffiestop-verantwoordelijke Gert-Jan Bakx via het nummer 0486/41.72.41, of mail naar gertjan.bakx@broederlijkdelen.be.

Interessante koffiestops in Vlaanderen

Basisschool De Bezige Bijtjes
Antwerpen
school + leerlingen die helpen uitschenken
susvanolmen@scarlet.be
014/26 50 33

Basisschool De Speling
Limburg
school + leerlingen die helpen uitschenken
nicole_t1965@hotmail.com
0472/62 41 95

Basisschool Dol-Fijn
Oost-Vlaanderen
school + leerlingen die helpen uitschenken
a.i.david@belgacom.net
09/346 90 90

Basisschool Lenteland
West-Vlaanderen
school + leerlingen die helpen uitschenken
lenteland@telenet.be
051/21 61 76

Kleuterschool 't Kersenpitje
Antwerpen
Kleuters helpen
directie@kersenpitje.be
09/377 86 89

Ons Woon en Zorgcentrum
Limburg
Rusthuis
agnes.plessers@telenet.be
089/41 51 14

6de leerjaar Van Vincentiusschool
Antwerpen
Klas helpt inschenken
gok@vinho.be
0479/85 44 73

Werkgroep BD Kortenberg
Vlaams-Brabant
Staan op de wekelijkse markt
mues.janssens@skynet.be
02/759 28 31

Vrije Basisschool Madonna
West-Vlaanderen
Had vorig jaar zeer grote opbrenst (€700)
anenbernard@skynet.be
057/48 82 09

Onze school
Vlaams-Brabant
Een van hoogste opbrengsten vorig jaar (€800)
ann.daems@telenet.be
016/76 74 77
Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel