Praag, een sprookjesachtige stad

Vroeg was onze dag wel, maar achteraf gezien was het zéker de moeite waard. Op het programma stond een daguitstap naar Praag, de cultuur van Tsjechië opsnuiven. Van de avond ervoor werd het al duidelijk dat het een lange en vermoeiende dag zou worden, met als indeling een spel, rondleiding en een boottocht.

'T was wel even op de bus zitten, aangezien we op een afstand van 70 kilometer van deze hoofdstad verblijven. De bustocht was nogal 'doods', maar niet voor lang want na enkele minuten kwam er al een zangboekje tevoorschijn. Dit ging gepaard met breinaalden die dienenen om een Europese vlag te maken. We willen Europa toch kunnen bedanken op de een of andere manier voor deze gratis reis.

Eens toegekomen, werd het spel uitgelegd. Gedurende de hele week moeten we met een badge rondlopen, waar onze naam; onze Belgische vlag en een gekleurd bolletje op de achterzijde die onze groep aanduid, op afgebeeld. In het begin vonden we die vaste groepsindeling wat onwennig, maar achteraf gezien is het wel goed dat we gemengd werden. Op die manier leerden we veel verschillende mensen kennen, met elk een andere taal, wat zeer verrijkend voor onze talenkennis is. Het spel bestond uit allerlei opdrachten, om Praag en onze teamgenoten te leren kennen.
Na de picknick stond er voor ons een verassing klaar, namelijk een boottocht op de Vltava. Het was een klassieke boottocht op het dak van de boot, maar eindigde op een gezellige babbel gepaard met een warme tas thee die onze lichamen verwarmden in de boot.
Hierna wachtten 3 gidsen (waarvan 2 Engelsen en 1 Franse) ons op. Van hun kregen we een interessante rondleiding doorheen de historische monumenten van Praag.
Eens deze culturele wandeling gedaan was, juichte iedereen bij het horen dat we een uurtje vrije tijd kregen. Voor ieder van ons was het wel wat raar om in Kronen te rekenen, aangezien 1 euro overeenkomt met zo een 25 kronen.

's Avonds hadden we nog een zware avond voor de boeg. De avond werd ingezet door Afrikaanse muzikanten en geëindigd door een voorstelling over de cultuur van de Tsjechen, door hunzelf.

Iedereen was zo moe van de lange dag dat onze oogjes al snel toevielen.

Praagse groetjes,
Sarah, Rémy, Hakim, Mariet, Annelies, Annelien, Steffi, Jullie, Jan & Katlijn.BRON:
Studio Globo

Deel dit artikel