Protestactie: Geen marionnetten regime in Irak

Op 30 juni kwamen zowat 80 mensen gewapend met marionnetten, spandoeken en hun stem hun protest uiten voor de Amerikaanse ambassade in Brussel.


Zowat 80 mensen kwamen gewapend met marionetten, spandoeken en hun stem hun protest uiten voor de Amerikaanse ambassade in Brussel. Er waren marionetten van allerlei allooi te zien: gringo's, een politieman, champetter, koning, poeslieve katjes, slaafse hondjes … Net zoals de nieuwe interimregering ook een bont allegaartje blijkt te zijn. De Iraakse bevolking is zich terdege bewust van het feit dat deze regering slechts een schijnvertoning is en dat achter de coulissen de VS de touwtjes nog stevig in handen hebben. Wat te denken van het feit dat één van de mannetjes in de nieuwe regering al 12 jaar op de loonlijst van de CIA staat ?

Stop.USA lanceerde er zijn kaartenactie Iraq exists - Iraq resists, stop occupation. De bedoeling is dat je achteraan de kaart een duidelijke boodschap, goed advies (?) aan Bush en Co neerschrijft. Alle kaarten worden eind augustus overgemaakt aan de vredesbeweging in de VS. Tijdens de conventie van de Republikeinen - waar Bush zijn kandidatuur voor het nieuwe presidentschap bekend maakt - zullen de ingezamelde kaarten uit België een krachtig signaal zijn dat wereldwijd mensen "nee!" zeggen aan Bushs oorlog- en plunderstrategie. Wil je met deze kaarten aan de slag tijdens de zomerfestivals of in je eigen kring dan volstaat een mailtje naar info@stopusa.be)

Click hier voor een fotoreport van deze actie.

intal DOOR:

Deel dit artikel