PROTOS erkend in zijn streven naar kwaliteit


PROTOS streeft continu naar meer kwaliteit. En dat wordt nu officieel erkend: op 27 augustus 2013 kreeg onze ngo het EFQM-label Committed to Excellence (C2E), de bekroning van drie succesvolle verbetertrajecten.EFQM (voluit: European Foundation for Quality Management) is een kwaliteitsmodel dat al twintig jaar door verschillende Europese organisaties gebruikt wordt om te streven naar duurzame ontwikkeling en een gedegen kwaliteitsmanagement. Het model toetst een organisatie of bedrijf af op 9 specifieke criteria.

PROTOS identificeerde participatief drie verbetertrajecten die gekozen werden omwille van hun hoge prioriteit en hun sterke relevantie voor de organisatie. Hierbij werd bewust de gehele PROTOS-groep (inclusief de 6 overzeese kantoren) betrokken. Uiteindelijk werden drie projectverantwoordelijken aangeduid die samen met hun team verbeterplannen uitwerkten en uitvoerden voor volgende trajecten: consequent uitvoeren van functioneringsgesprekken, verbetering van het financieel-administratief beheersysteem en analyse van de partners in het Zuiden. Dit laatste project werd opgezet in samenwerking met de ngo-federatie.

Na de realisatie van de verbeterpunten werden de projecten geƫvalueerd door een externe validator van Bbest. PROTOS slaagde met glans voor de drie trajecten en kreeg bijgevolg het label Committed to Excellence.

Directeur Vincent Volckaert: "We zijn zeer fier op het C2E-label, maar voor PROTOS betekent dit niet louter het einde van een verbeterproces. We beschouwen de erkenning als een ruggensteun om het kwaliteitsstreven nog verder door te voeren in onze dagelijkse werking."

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel