Saved by the bell

Scholen luiden de bel voor het recht op onderwijs

Op dinsdag 5 oktober 2010 is het de ‘Internationale dag van de leerkracht’.
Dit initiatief van Unesco zet het belang van onderwijs in de kijker. Vooral de rol van de leerkracht wordt daarbij beklemtoond.

Studio Globo grijpt deze gelegenheid aan om de blik wereldwijd te verruimen.
Leerlingen zijn soms opgelucht als ze de bel horen en naar huis kunnen, een beetje het saved by the bell-gevoel. Ook leerkrachten herkennen dat gevoel wel eens.

Voor de miljoenen kinderen en jongeren waarvoor onderwijs niet toegankelijk is, krijgt Saved by the bell een heel andere betekenis.
Onderwijs is namelijk een belangrijke hefboom voor ontwikkeling. Niet voor niets is het recht op basisonderwijs voor alle kinderen ter wereld één van de acht Millenniumdoelstellingen.

Voor het vierde jaar op rij roept Studio Globo daarom scholen op om op 5 oktober om 15 uur de schoolbel te luiden. Zo laten ze de buitenwereld horen dat er dringend iets moet veranderen.

Om de actie uit te werken op school, voorziet Studio Globo gratis het nodige materiaal. Leerkrachten, directies, leerlingen en oudercomités kunnen samen aan de slag gaan. Doe mee en laat het weten op www.savedbythebell.be
Studio Globo DOOR:

Deel dit artikel