Start van campagne en petitie tegen de waterreus SUEZ.

hspace=5

 

 

 

 

Protestactie Chili, 13 mei 2005

De “Water for all campagne”(*) startte een globale campagne tegen de watermultinational SUEZ. Suez maakte een nettowinst van 1,8 miljard EURO in 2004 met een groeiend marktaandeel in het Zuiden (vnl Zuid-Amerika).

Overal hetzelfde verhaal: beloofde investeringen blijven uit, de prijzen voor drinkwater stijgen voortdurend en zij die niet kunnen betalen wordt de toegang tot drinkwater ontzegd.

Een van de eerste gecoördineerde acties van de campagne was een protestactie die plaats had op de jaarlijkse vergadering van Suez in Parijs op 13 mei. Vertegenwoordigers van de landen die slachtoffer zijn van de uitbuitende politiek van Suez (Argentinië, Bolivië, de Filippijnen, Uruguay,…) kwamen er samen om te protesteren. Daarnaast werden diezelfde dag acties gehouden voor de kantoren van Suez in Buenos Aires, Quito, La Paz, Londen, Montevideo, Rome,….
Voor meer informatie over de campagne, zie http://www.stopsuez.org/

Met een simpele muisklik kun je een brief sturen naar Suez om deze onverantwoorde politiek van uitbuiting te stoppen en hen attent te maken van het feit dat water een mensenrecht is.
http://action.citizen.org/pc/mail/oneclick_compose/?alertid=7652176

(*): Dit is een campagne van Public Citizen (een non profit organisatie in de VS ter verdediging van de rechten van de gebruiker, die opkomt voor “water als basisrecht”) http://www.citizen.org/cmep/water/)

 

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel