Succesvolle massabetoging in Brussel eist dat de slachting in Gaza stopt

PERSBERICHT - zondag 11 januari 2009

(foto: Indymedia)

Een indrukwekkende betoging trok deze namiddag door de straten van Brussel om een einde te eisen aan de Israëlische slachtpartijen in Gaza. De betogers veroordeelden verder de blokkade van Gaza en alle geweld tegen burgers. Ook de straffeloosheid van Israël werd op de korrel genomen, en het breed onderschreven platform van de betoging wil dat het Associatieakkoord tussen de Europese Unie en Israël intussen wordt opgeschort.

De organisatoren schatten het aantal deelnemers op 70.000. Grote groepen betogers waren al aangekomen aan het Noordstation toen de staart van de betoging nog niet eens het Beursplein had bereikt. Deze massale opkomst is een krachtig signaal naar de Belgische en Europese politieke wereld om eindelijk maatregelen te nemen om de oorlog in Gaza te doen stoppen, en om verder te gaan dan een vrijblijvende veroordeling.

De organisatoren van de betoging betreuren en veroordelen de rellen en het hooliganisme waartoe enkele kleine groepen heethoofden na de ontbinding van de betoging zijn overgegaan. Met dit soort straatgeweld hebben de 110 deelnemende organisaties niets te maken. Het brengt veel schade toe aan de Palestijnse zaak en aan de solidariteit ermee. De organisatoren hadden zelf een uitgebreide, goed werkende ordedienst voorzien, die zich voorbeeldig van zijn taak heeft gekweten.


 

Deel dit artikel