Vers van de pers: MO*100, een extra dikke verjaardagseditie van MO*magazine

MO100webMO* bestaat 10 jaar en dat vieren we met een unieke en boeiende 100ste editie die volledig in het teken van veerkracht en hoop staat. De weigering van mensen om zich neer te leggen bij het geweld en het onrecht dat hen treft, is de rode draad in dit nummer.

Het waren allesbehalve vrolijke tijden waarin we deze speciale feesteditie van MO* moesten voorbereiden en afwerken: oorlogen in Gaza, Syrië, Oost-Congo en een aanslepende economische en ecologische crisis die maar niet opgelost geraakt.

Zelfs los van de schokkende actualiteit spreken de verhalen in dit 100ste nummer over allerlei onaangename realiteiten. Georganiseerde misdaad in Brazilië, landloosheid in India, financiële crisis in IJsland, racisme in Frankrijk, geweld in Congo, ecologische crisis in China.

In totaal coveren we in dit 100ste nummer van MO* zo'n 22 landen, elk met hun eigen uitdagingen, crisissen en problemen. Maar ook met hun eigen perspectieven, oplossingen en alternatieven. Want de wereld is alle seizoenen tegelijk. Daarom kozen we voor een extra dik nummer dat de crisissen niet uit de weg gaat, maar benadert vanuit de kracht van mensen die er een antwoord op geven.

Bekijk hier welke artikels u in MO*100 kan lezen.

Voor een abonnement of gratis proefnummer, klik hier.

Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel