Vredeseilanden campagne 2014: reserveer je diner voor 2050

Nu al een tafel reserveren bij toprestaurant Vous lé Vous of bij Hertog Jan in het jaar 2050? Dat kan. Voor haar campagne laat Vredeseilanden je symbolisch een diner reserveren voor het jaar 2050. Dan zijn we met 9 miljard mensen op aarde - twee miljard meer dan vandaag. Willen we de wereld van voldoende voedsel voorzien, moeten we nu in actie schieten. 10.000 vrijwilligers zetten die boodschap extra kracht bij tijdens het actieweekend op 10, 11 en 12 januari.


 

Reserveer een diner voor 2050 bij een restaurant in je buurt


Op de website van verschillende toprestaurants vind je een knop om je tafel voor 2050 te reserveren. Via www.reserveerjediner.be kan je je vrienden uitnodigen en samen symbolisch een tafel reserveren in 2050 bij een restaurant naar keuze. Zo geef je steun aan een duurzame landbouw voor de toekomst: een landbouw die genoeg produceert zonder het milieu te schaden en die miljoenen boerenfamilies de kans biedt zich uit de armoede te werken. Wie een kleine reservatiekost van 5 euro overschrijft naar Vredeseilanden, maakt bovendien kans op een diner in een toprestaurant in 2014.

 

 

De Senegalese rijst op eigen benen


Er is geen tijd te verliezen. Want terwijl voedsel schaarser wordt en de klimaatverandering het landbouwers extra lastig maakt, krijgen boeren en boerinnen niet de ondersteuning die ze verdienen.

Nochtans zijn er kansen zat voor de landbouw. Daarom werkt Vredeseilanden samen met boeren, bedrijfsleiders, politici en wetenschappers om dat potentieel te realiseren. Zo slaan boerenorganisaties in Senegal de handen in elkaar om te zorgen dat hun regio genoeg rijst produceert. Zo zijn ze niet langer afhankelijk van geïmporteerde rijst, waarvan de prijs en de beschikbaarheid onzeker is. Voor de boerenfamilies is dit dé kans om hun land te voeden en een goed inkomen te verdienen."

 

 

Duizenden vrijwilligers verkopen gadgets


Het hoogtepunt van de Vredeseilandencampagne vindt plaats op 10, 11 en 12 januari. Dan gaan 10.000 vrijwilligers van Vredeseilanden weer de straat op om de bekende gadgets te verkopen aan supermarkten, in straten en op pleinen.


Video: de Senegalese rijst op eigen benenMeer info:


 

 

 

Rikolto (Vredeseilanden) DOOR:

Deel dit artikel