Vredeseilanden dankt vrijwilligers en publiek voor geslaagde campagne

Vredeseilanden sloot zondagavond haar jaarlijkse campagne af. Volgens de verwachtingen zullen de campagne-opbrengsten licht stijgen ten opzichte van vorig jaar. “We zijn blij dat naast de noodzakelijke steun voor Haïti, onze 12.000 vrijwilligers en het publiek ook onze campagne blijven steunen. We zijn hen ontzettend dankbaar”, reageert directeur Luuk Zonneveld. Vredeseilanden voerde campagne onder de slogan “boeren verdienen meer”.

We kijken nog uit naar de giften via overschrijvingen, maar we hopen dat het Vlaamse publiek naast de grote nood in Haïti ook de structurele antwoorden op honger en armoede wereldwijd niet uit het oog verliest.

In 2009 kon Vredeseilanden op 1,59% meer giften rekenen van particulieren. Een goed resultaat in een crisisjaar waarin vele organisaties het moeilijk hadden om de nodige middelen in te zamelen. Het toont aan dat we een stevige basis van trouwe schenkers hebben, die ook in moeilijke tijden onze structurele aanpak blijven steunen.

Vredeseilanden ondersteunt boerenorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Door hun plaats op de markt te versterken, kunnen boerenfamilies een beter inkomen verwerven. Dit jaar stonden de bananenboeren van APROVAG uit Senegal in de kijker. De boeren en boerinnen krijgen er 60% meer voor hun bananen door de kwaliteit ervan te verhogen. Dat deden ze onder meer door om te schakelen naar duurzame biologische teelt, betere kartonnen verpakking in gebruik te nemen en een nieuwe opslagruimte te bouwen.

Deel dit artikel