VVOB lanceert Scholenbanden-project

Persbericht - 27 november 2008

VVOB lanceert Scholenbanden-project
S in N zkt S in Z voor langdurige en boeiende relatie

In Scholenbanden vinden scholen uit het Noorden en het Zuiden elkaar. De relatie kan heel diverse vormen aannemen. Van het verzenden van foto's tot een fysieke uitwisselingÂ… Van het leren van elkaars taal tot het uitwisselen van lesmateriaalÂ… Van brieven schrijven tot ontwikkelingshulp... Hoe de band er ook uitziet, belangrijk is dat het een relatie is die voor beide partijen tegelijk zinvol, boeiend en plezierig is. Daar wil VVOB samen met de scholen in Vlaanderen en in het Zuiden werk van maken!

Nieuw project
In 2008 start VVOB met een nieuw project om deze banden te stimuleren en te ondersteunen. De komende jaren zullen ze scholen in woord en daad bijstaan om te komen tot een waardevolle en duurzame band. Via de VVOB-website zal je de ontwikkelingen van dit project op de voet kunnen volgen.

Aanmelden
Op dit moment bieden ze scholen de kans zich vrijblijvend aan te melden om een scholenband aan te gaan. Tegelijk doen ze ook een oproep naar scholen die reeds een band met een school in het Zuiden hebben, om hun ervaringen met hen en de andere scholen te delen.

 Meer info en aanmelden: www.vvob.be/scholenbanden

Deel dit artikel