Welcome to Palestine

WELCOME TO PALESTINE: 15 – 21 APRIL 2012

In april 2012 willen een duizendtal activisten uit heel de wereld samen naar Palestina gaan in het kader van de internationale missie "Welcome to Palestine".  Ze willen vrije doorgang afdwingen naar Palestina: normaal laat Israël je niet toe als je openlijk zegt dat je naar Palestina wil gaan...maar we gaan dat duidelijk wel zeggen omdat we het recht hebben om te zien wat er in Palestina gebeurt met de Palestijnen en om te zien welke de effecten van de bezetting zijn op het dagelijks leven en hoe de Palestijnen zich daartegen verzetten.

De Westbank leeft ook onder een blokkade...ze is minder zichtbaar dan die van Gaza maar even reëel...en dat willen we aanklagen.

 

In juli 2011 wilden al 600 activisten uit een tiental landen samen naar Palestina gaan in het kader van deze internationale missie. Dat zinde de Israëlische autoriteiten niet. Ze zetten luchtvaartmaatschappijen onder druk om passagiers de toegang tot het vliegtuig te weigeren. Op die manier kon de helft van de deelnemers niet vertrekken. Diegenen die wel tot in Tel Aviv geraakten werden bijna allemaal direct opgepakt en opgesloten in de gevangenis en na enkele dagen manu militari  terug naar huis gestuurd.

Deze schandelijke praktijken van de Israëlische autoriteiten zijn we beu en willen we aanklagen. We willen dat bezoekers het recht hebben om Palestina te bezoeken en zo de Palestijnen uit hun isolement te halen.

Daarom gaan we in april 2012 opnieuw met een grotere delegatie uit meer landen naar Palestina.

 

PRAKTISCH

 

START: 15 APRIL 2012

Bedoeling is dat alle deelnemers dezelfde dag (15/4) in Tel-Aviv aankomen tussen 10u en 18u: zo vormen we een grote groep en kunnen we druk uitoefenen op de autoriteiten en komt er zeker pers.

EINDE: 21 APRIL 2012

Als je langer wil blijven kan dat, geen probleem, maar de meeste deelnemers zullen die dag naar huis komen.

PROGRAMMA

Contact met Palestijnse families en organisaties.

Ook meewerken aan de bouw van een school in de buurt van Betlehem, waarvan Stephane Hessel de eerste steen zal leggen tijdens ons bezoek (hij is de schrijver van de bestseller "Indignez vous".)

TICKET

Zelf je ticket bestellen: doe dit pas na contact met onderstaand adres. Doe het wel zo rap mogelijk, dan is de prijs lager (nu rond de 350 Euro, later loopt dat op tot rond de 500 Euro).

KOSTEN

Kosten ter plaatse: +/- 150 Euro (verblijf-eten-vervoer)

Verblijf in gemeenschappelijke slaapzalen of bij families thuis.

 

Interesse? Vraag meer informatie  via onderstaand adres

actiePal@palestinasolidariteit.be

 

Jan Dreezen

02/216.41.61

0479-98.66.42

 

Meer uitgebreide informatie (in het Frans) kan je vinden op:   www.BienvenuePalestine.com

Palestina Solidariteit DOOR:

Deel dit artikel