Wereldkamp van 8 tot 13 juli

Van 8 tot 13 juli organiseert Broederlijk Delen haar 26ste Wereldkamp. Een kamp voor wie graag kopje onder duikt in noord-zuidthema's, gekleurd met een festivaltintje. Zes dagen gevuld met inleefspelen, gastsprekers, debat, live optredens, een fuif, workshops, gezellige eetmomenten, animatie en nog zo veel meer. Logo Broederlijk DelenKortom: een uniek aanbod om je zomer met een onvergetelijke ervaring te starten!

Kampthema 2013 Senegal Paris-Dakar

Dit jaar richt het wereldkamp haar schijnwerpers op Senegal: het land van de baobabs, pinda's, verhalenvertellers ('griots'), Youssou N'Dour, het Roze Meer en ... telecommunicatie.  

Met de 'taxi-brousse' verkennen we dag na dag de politieke, economische, ecologische of sociale situatie van een andere regio in Senegal.

Onderweg maken we niet alleen kennis met de toeristische trekpleisters zoals het voormalige slaveneiland Gorée en de palmrijke Senegalese stranden (lees: zon én ambiance op kamp).
De tussenstops brengen ons ook naar gebieden met een rijke cultuur. We houden halt aan de religieuze stad Touba, het plateau van Thiès met zijn bedreigde biodiversiteit, vissershavens die vaak een uitvalsbasis zijn voor bootvluchtelingen, en veel meer van dat.

Onze eindbestemming? Dakar, het economische en politieke centrum van Senegal.  Benieuwd welke verhalen dat met zich meebrengt!

Alles op een rijtje?

  • Wie? Jongeren van 16 tot 25 jaar.
  • Waar? Het natuurdomein van de Hoge Rielen (Lichtaart).
  • Wanneer? 8 tot 13 juli 2013
  • Kostprijs? 120 euro (maaltijden, verzekering en verblijf inbegrepen)
  • Info? www.wereldkamp.be
  • PS: Vergeet je kampeertentje niet!
Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel