Wereldrecord grootste vredesvlag tegen de bewapening

Video wereldrecord grootste vredesvlag: 'ontwapenen om te ontwikkelen'vrede vlag


Op vrijdag 21 september 2012, de internationale dag van de vrede, ontvouwde Vrede vzw samen met het Vredeshuis en 180 scholieren van het Laurentinstituut, het Sint-Lievenscollege, het Instituut van Gent, de Toverboom en de Oogappel de grootste vredesvlag ter wereld. Met dit initiatief wil Vrede vzw reageren op de nog altijd voortschrijdende bewapening en militarisering. Het record werd gevestigd op de Gentse Korenmarkt in aanwezigheid van Burgemeester Termont en verschillende schepenen. Het vorige record dateert van 2009 in het Italiaanse Lecce.


Het wereldrecord is en reactie op de hoge militaire uitgaven. In 2011 1,74 biljoen dollar uit aan legers en wapens. Een astronomische bedrag dat in in schril contrast staat met de wereldwijde uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking die daar nog geen tiende van bedragen.

Onze planeet wordt bedreigd door talrijke economische, sociale, gezondheids- en milieucrisissen. Het is daarom noodzakelijk dat er werk wordt gemaakt van een heroriƫntering van deze middelen om aan de echte menselijke behoeften te voldoen. Ontwapening is nodig om ruimte te maken voor ontwikkeling.

Lees het opiniestuk van Vrede vzw n.a.v. de Internationale Dag van de Vrede.

[Foto's: Lieve van Dijck]
Vrede DOOR:

Deel dit artikel