8 december vormen we een mensenketting voor het klimaat

United for Climate - Human Chain

Samen met een twintigtal andere organisaties vormen we op 8 december een gigantische mensenketting rond het politieke hart van België.

11.11.11 vraagt op zondag 8 november, als onderdeel van de Klimaatcoalitie, een sociaal rechtvaardig nationaal energie- en klimaatplan dat ons klaarstoomt voor de toekomst. Eind 2019 moet dit plan ingediend worden bij de Europese Unie. Omdat België jammerlijk achterophinkt vormen we op zondag 8 december een mensenketting rond het federaal parlement en het koninklijk paleis. Hand in hand als symbool van solidariteit, in België, maar ook wereldwijd.

Te midden van de klimaattop in Madrid, van 2 tot 13 december, hameren we met de mensenketting op internationale ambitie en solidariteit. De meest kwetsbare landen krijgen nu al te kampen met de gevolgen van de klimaatcrisis, hoewel ze er allerminst de oorzaak van zijn. Tijdens de klimaattop staat onder andere de impact op lokale gemeenschappen - die nu al schade ondervinden - op de agenda.

Het is noodzakelijk dat (vooral) de grote economieën, zoals de EU, naar aanloop van de volgende klimaattop in 2020 sterk aangescherpte nationale plannen opstellen. Enkel zo kunnen we de opwarming beperken tot maximaal 1.5°C, een cruciale grens voor miljoenen mensen wereldwijd.

We hebben échte klimaatregeringen nodig!
Politicians, we are still watching you

 

Praktisch – Human Chain

  • Zondag 8 december - de manifestatie start om 13u aan het centraal station van Brussel maar kom zeker een kijkje nemen aan het checkpoint van 11.11.11 aan het Troonplein.

  • Meld je aan op het event en nodig massaal je vrienden uit.

  • Meer info: www.unitedforclimate.be

Hou onze website en onze sociale media in de gaten voor meer info over de klimaattop in Madrid en de mobilisatie van de Human Chain.

 

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels