Beleggers blijven op zoek naar ethisch verantwoorde alternatieven

P1080466[Foto: ©Alterfin]


Particuliere beleggers blijven op zoek naar ethisch verantwoorde alternatieven. 
De Belgische coöperatie Alterfin is het 'levend' bewijs dat ethische investeringen die sociaal en financieel rendement combineren, de wind in de zeilen hebben.  Alterfin bereikte 15 miljoen euro kapitaal in januari 2011 en telde 1.970 vennoten. Twee en een half jaar later (30 augustus 2013), overschreed het kapitaal 30 miljoen en telt men nu 3.775 vennoten, waarvan 95% particulieren.Met het verzamelde kapitaal kan Alterfin de financiering van haar partners in het Zuiden verder uitbreiden en meer investeren in microfinancieringsinstellingen en organisaties van kleine boeren, hoofdzakelijk actief in de eerlijke handel.

Ter gelegenheid van de Week van de Fair Trade (2 t.e.m. 12 oktober) bevestigt Alterfin haar engagement om jaar na jaar meer te investeren in de Fair Trade sector. De financiering van Alterfin in deze sector bedraagt vandaag bijna 13 miljoen euro. Lees er hier meer over.


Alterfin, een investering met een financieel rendement...

De coöperatie Alterfin werd in 1994 opgericht en in 2010 erkend als ontwikkelingsfonds. Onder bepaalde voorwaarden kan Alterfin fiscale attesten uitreiken aan haar vennoten voor hun investeringen. Bovendien, keert Alterfin sinds 2000 jaarlijks een dividend uit. In de afgelopen vijf jaar lag het dividend tussen 3,35 en 4%.


... en een sociaal rendement.

Door in te tekenen op aandelen van Alterfin brengen de vennoten kapitaal bijeen. Met dit kapitaal kan Alterfin haar sociale missie vervullen en kredieten verstrekken aan microfinancieringsinstellingen en verenigingen van kleine boeren in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Hierdoor krijgen ze de kans om een betere toekomst op te bouwen.Meer info:

Kris Goossenaerts – Algemeen directeur van Alterfin cvba
Haachtsesteenweg 159 - 1030 Brussel
Tel. 02 538 58 62 - gsm 0497 28 00 11
kris.goossenaerts@alterfin.be - www.alterfin.be


Alterfin DOOR:

Deel dit artikel