België en Dexia doof en stom over VN-rapport

dexia israel intal
Op 21 oktober 2013 publiceerde de campagne 'Israël koloniseert – Dexia financiert' het rapport van Richard Falk, Speciaal Rapporteur voor de situatie van de mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden sinds 1967. Belga en De Standaard pikten het bericht op. Verschillende media probeerden zowel Dexia als de Belgische overheid te contacteren. Zonder succes voorlopig.
De stilte bewaren en hopen dat het overwaait, dat is waar de Belgische regering en Dexia NV blijkbaar op mikken. 't Is maar de vraag of dit gaat lukken. Verschillende Belgische media vinden beschuldigingen van mensenrechtenschendingen alvast wel de moeite en pikten het nieuws op.

KanaalZ, de RTBF en De Morgen contacteerden het platform dat op maandag 21 oktober het rapport van de Speciaal Rapporteur rond stuurde aan de pers. Met verwijzing naar Belga schreven ook De Standaard (jpg), De Tijd en dewereldmorgen.be er een artikel over.

 

 

Druk op de ketel houden

Na jaren van campagne voeren tegen de financiering door Dexia van de illegale Israëlische kolonies in de bezette Palestijnse gebieden wordt de eis om hiermee te stoppen ook door dé specialist ter zake erkent als legitiem. En zoals we reeds eerder schreven, is Richard Falk in zijn rapport niet mals voor de Belgische overheid en Dexia.

Dit is dan ook een warme oproep om nu de druk op de ketel te houden en de Belgische overheid, meerderheidsaandeelhouder van Dexia NV met 50.02 % van de aandelen, te laten merken dat we eindelijk een einde willen zien aan de betrokkenheid van Dexia en België bij de bezetting van Palestina. We geven dan ook graag enkele data mee om in het oog te houden en enkele tips om je steentje bij te dragen:

 

Data

  • Dinsdag 29 oktober 2013 om 15 u. (lokale tijd) stelt Richard Falk zijn rapport voor aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.
  • Woensdagmorgen 30 oktober 2013 (lokale tijd) geeft Richard Falk een persconferentie om zijn rapport aan de pers toe te lichten.

Hou de agenda in de gaten om de oproep voor een actie in dezelfde periode niet te missen.

 

 

Tips om de campagne vooruit te helpen:

Er zijn tal van reportages en artikels over het rapport van Richard Falk beschikbaar. Mail deze aan vrienden/innen zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn, deel ze op jullie facebook-pagina (zie de facebook-pagina van intal voor een overzicht), gebruik twitter en voeg steeds "dexia", "@Koen_Geens1" (Minister van Financiën) en "@eliodirupo" toe.

Lees meer op intal.be ...Meer info
intal DOOR:

Deel dit artikel