Brood is leven - vasten voor het Syrische volk

Met de Brood is Leven-campagne wil Pax Christi International het grote leed van de burgers in Syrië onder de aandacht brengen, en solidariteit betuigen met diegenen die proberen te overleven in Syrië of als vluchteling in de omringende landen. De Brood is Leven-campagne loopt gedurende de vastenperiode, van 13 februari tot 31 maart 2013.

Het tekort aan brood, het basisvoedsel van de Syriërs, maakt het leed van de burgerbevolking zo mogelijk nog acuter. Dat tekort wordt mede veroorzaakt door het opzettelijk bombarderen van bakkerijen. Syrische burgers menen dat de Syrische autoriteiten de voedselcrisis gebruiken als een vorm van collectieve straf voor hun oproep tot vrijheid.

Pax Christi International roept alle Pax Christi-lidorganisaties en vrienden van over de hele wereld op om het lot van de Syrische burgerbevolking kenbaar te maken en met gebed en vasten wereldwijd hun solidariteit te tonen; om het Syrische volk, dat zich in de steek gelaten voelt door de rest van de wereld, steunbetuigingen te sturen; en om te pleiten voor effectieve humanitaire hulp .

Info en achtergrond bij deze vastenactie
Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel