Schrijf het Zuiden een betere gezondheidszorg voor

Zo evident “Santé!” voor ons klinkt, zo onbereikbaar is een goede gezondheid voor miljoenen mensen in het Zuiden.

1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Ze hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt, laat staan dat ze die kunnen betalen. Gezondheidszorg is nochtans een mensenrecht. 11.11.11 voert dit najaar campagne voor betaalbare gezondheidszorg voor iedereen.

Een degelijke gezondheidszorg blijft voor te veel mensen een onbereikbaar goed. Wie de hoge kosten voor gezondheidszorg niet kan betalen, dreigt in armoede terecht te komen. Dat geldt voor 100 miljoen mensen per jaar.

De zorgen zijn bovendien ongelijk verdeeld tussen en binnen landen. 90% van de ziektes komen voor in lage- en middeninkomenslanden, terwijl die landen slechts 12% van het wereldwijde gezondheidsbudget uitgeven. De zwakste bevolkingsgroepen, die de grootste behoefte hebben aan gezondheidszorg, hebben er dus het minst toegang toe.

Dat is onrechtvaardig.

Steun onze campagne: teken de petitie

Vind je ook dat iedereen recht heeft op goede zorgen bij ziekte? Steun onze campagne en onderteken de petitie.

petitie

 

pleister fluogroen schuin grijs

Deze campagne kadert in de gemeenschappelijke campagne Sociale Bescherming Voor Iedereen.

20 organisaties – ngo’s, ziekenfondsen en vakbonden – zetten twee jaar lang het belang van sociale bescherming in de kijker. Dit jaar focust 11.11.11 op gezondheidszorg, een essentieel onderdeel daarvan.

11.11.11 DOOR:

11.11.11 voert campagne voor
goede gezondheidszorg in het Zuiden

Schenk online
of stort op
BE30 0000 0000 1111

 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels