Climate Challenge gelanceerd

climatechallengewww.climatechallenge.be is een educatieve site over het klimaat voor 2de en 3de graad secundair onderwijs.
Je vindt er veel beeldmateriaal en alle informatie over klimaatwetenschap, gevolgen voor mens en natuur en alternatieven voor de toekomst. Zeer praktisch zijn de uitgewerkte lessen voor BSO, TSO, KSO en ASO.

Aan het woord zijn leerlingen techniek, mensen uit het Zuiden, jonge klimaatonderzoekers, NGO's, duurzame bedrijven, experts, politici en voor wie het wat luchtiger wil is er een groene Sint en Piet.
Dit filmpje geeft een sfeerbeeld.
Wil je specifiek werken rond klimaat en Noord/Zuid dan zijn er volgende lessen:
  • Gevolgen voor mensen in het Zuiden: film met getuigenissen en groepsopdracht.
  • Goed bezig? Een positief verhaal van jongeren, leerkrachten, bedrijven, politici en onderzoekers die begrepen hebben dat iets doen voor het klimaat een noodzakelijke en boeiende uitdaging is. Film met groepsopdracht.
  • Klimaatrechtvaardigheid: ontwikkelingslanden hebben financiële ondersteuning nodig om zich te beschermen en om te kunnen investeren in klimaatvriendelijke technologieën.  Dit is geen ontwikkelingshulp, dit gaat over betalen van kosten die we gemaakt hebben. De internationale gemeenschap moet hier dringend haar verantwoordelijkheid nemen! Film met stellingenspel.
  • En ik? We maken voortdurend keuzes: zo kan je ook kiezen voor minder vlees, minder het vliegtuig en meedoen aan klimaatacties via sociale media. Komische film met stellingenspel.
Climate Challenge werd gerealiseerd door Studio Globo, WWF, EhB en VUB met steun van FOD leefmilieu.

Studio Globo DOOR:

Deel dit artikel