Consumenten vragen steun van regering voor kleine boeren in het Zuiden

Petitie
15.000 consumenten ondertekenden op 14 mei een petitie die aan de regering vraagt om ook in internationale onderhandelingen over handel op te komen voor de rechten van de armsten.

In het kader van de jaarlijkse klantendag van Oxfam-Wereldwinkels zullen de petities overhandigd worden aan Fientje Moerman, Vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie en Buitenlandse Handel en aan Bruno De Lille, schepen van internationale solidariteit van de stad Brussel.


Deze gebeurtenis vindt plaats op zaterdag 8 oktober om 11 uur in de Wereldwinkel van Brussel, Anspachlaan 137, 1000 Brussel.

Klantendag
Zaterdag 8 oktober leveren de vrijwilligers een extra inspanning en zijn alle Oxfam-Wereldwinkels open van 10 tot 17 uur. Met hapjes, drankjes en een leuke omkadering nodigen zij iedereen uit  om kennis te maken met de wereldwinkelwerking en het fairtrade-productengamma.

Om de klanten met deze producten te laten kennismaken wordt het brede publiek via affiches en klinkhangers uitgenodigd om op 8 oktober naar de plaatselijke wereldwinkel te gaan om te komen proeven en snuffelen. Bezoekers krijgen die dag een smakelijk cadeau; een schattig doosje met drie builtjes smaakjesthee uit Sri Lanka (earl grey, citroen, bosvruchten of sinaas-mango) en een receptenfolder.

Oxfam-Wereldwinkels zet zich in voor een beter inkomen voor de producent uit het zuiden.

Ze doet dit door sensibiliserings- en lobbyacties op te zetten en door fairtrade-producten te verkopen. Die producten worden aangekocht tegen een prijs die in overleg met de partners wordt vastgelegd en die meestal boven de gangbare prijs ligt. Naast een hogere prijs staat fairtrade ook voor lange termijncontracten en technische ondersteuning. Dit alles stelt de producenten in staat initiatieven te nemen die hun organisatie kunnen versterken en de situatie van hun gemeenschap kunnen verbeteren.

De smaakmakers die Oxfam-Wereldwinkels verkoopt geven dus niet enkel de klant een betere smaak maar ook de producent.

Ook de Wereldwinkel van Brussel stelt zijn deuren open. Voorbijgangers zullen op straat en in de winkel gratis koffie en thee kunnen proeven.

Oxfam-Wereldwinkels DOOR:

Deel dit artikel