'Coup Fatal': feestelijke mix van klassiek, rock en populaire Congolese muziek

Coup Fatal in actie


De Congolese contratenor Serge Kakudji en 13 muzikanten uit Kinshasa lieten zich inspireren door klassieke barokmuziek. Al snel ontstond er, onder de leiding van Fabrizio Cassol en Rodriguez Vangama, een swingend universum waar barokmuziek op een grandioze manier vermengd werd met rock en jazz, met traditionele en populaire muziek uit Congo. Na de voorstelling die overal op staande ovaties werd onthaald, is er nu de CD. Een ideaal eindejaars- of verjaardagscadeau.

"Wanneer de Congolese tenor Serge Kakudji zich onder de muzikanten mengt met ontroerend gezongen aria's, ontstaat een even unieke als wonderlijke versmelting van westerse barokmuziek met lenige Afrikaanse ritmes" - De Volkskrant

Het project ontstond in het kader van Connexion Kin, het kunstenfestival van KVS in Kinshasa.

Paul Kerstens, Congo-coördinator van KVS, en Serge Kakudji klopten aan bij een hoop inventieve muzikanten uit Kinshasa met de ongewone vraag om aan de slag te gaan met een aantal barokaria's.

Componist Fabrizio Cassol, gekend van Aka Moon en gitarist Rodriguez Vangama namen de muzikale leiding op zich. Het resultaat is verrassend en ontroerend.

De unieke mix van muziekgenres en het uitgesproken enthousiasme dat 'Coup Fatal' uitstraalt, maken van deze CD het ideale eindejaarsgeschenk. Wie de voorstelling zag, zal bij iedere song opnieuw nagenieten. Wie enkel de CD kent, ontdekt een kleurrijke en veelzijdige wereld die verrast van de eerste tot de laatste noot.

Coup fatal nu ook op CD

coup fatal cd

Toccata (after Monteverdi) - 7:05
Presti omai (after Handel) – 5:05
Vedro (after Vivaldi) – 6:28
Prélude (after Bach) -5:08
Domero (after Handel) – 5:17
Che faro (after Gluck) – 8:05
Ekunda – 6:08
Barbaro (after Vivaldi) – 3:19
Stille amare (after Handel) – 4:36
Système de jeu – 8:32
Lascia (after Handel ) – 10:50

Totale duur:
71:41min
Co-productie van KVS, les ballets C de la B en 11.11.11

Deel dit artikel