Dag van de 4de Pijler in op 18 februari in het Vlaams Parlement

dag 4depijler

Je bent van harte welkom op de 4de editie van de Dag van de 4de Pijler op zaterdag 18 februari in het Vlaams Parlement, georganiseerd door het 4de Pijlersteunpunt van 11.11.11: een dag vol ontmoetingen en actuele workshops voor iedereen die betrokken is bij een eigen project in het Zuiden.

'Bruggenbouwers' is het thema, want 4de Pijlers spelen een unieke, verbindende rol als bruggenbouwers tussen gemeenschappen en culturen. In het Zuiden én in Vlaanderen. De première van de documentaire 'De Wereld in Beweging' plaatst daarom specifiek diasporaverenigingen in de kijker die vanuit Vlaanderen projecten in hun thuisland ondernemen.

Heb je zelf een 4de Pijlerproject, dan kan je deelnemen aan de verhalenwedstrijd 'Bruggenbouwers'. Stuur een verhaal van 500 woorden in over hou jouw project bruggen bouwt tussen mensen. De winnaars worden bekend gemaakt op de Dag van de 4de Pijler.

Verhalenwedstrijd 'Bruggenbouwers'

Doe mee en win € 2000 of € 1000 voor je project

bruggenbouwers logo-250x250Bouwt jouw 4de Pijler ook bruggen tussen mensen? Brengt jouw project culturen en gemeenschappen bij elkaar? In het Zuiden of in Vlaanderen? Dan willen we jouw verhaal horen.

Vertel ons in 500 woorden een inspirerend verhaal over je project.

Over bijzondere mensen die je hebt ontmoet. Over jullie samenwerking. Over misverstanden en wat er al eens mis liep. Over wat jullie gemeenschappelijk hebben of zo toch verschillend maakt

Je kan je verhaal insturen tot 25 januari. De winnaars van de jury- en publieksprijs worden bekend gemaakt op de Dag van de 4de Pijler.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels