Doe mee aan de SOS Europa Strandactie

De EU-lidstaten werken aan een nieuwe Europese strategie voor asiel en migratie. Op donderdag 20 maart komen de regeringsleiders van de EU-lidstaten bijeen in Brussel. Amnesty International zal buiten het gebouw van de Raad, waar ze vergaderen, een strand maken en actie voeren.  

Doe mee met de actie. Migranten aan de grenzen van de EU hebben nu bescherming nodig!


Lampedusa SOS ai

Elke zomer gaan Europeanen op reis naar andere landen en ook omgekeerd komen duizenden toeristen naar Europa voor een welverdiende vakantie. Maar voor sommigen is het een gevaarlijke en onmogelijke droom om Europa binnen te geraken. 

Vijf maanden na de schipbreuken aan het Italiaanse eiland Lampedusa, waarbij meer dan 500 mensen het leven lieten, doen de lidstaten van de Europese Unie nog altijd niet genoeg om migranten aan de buitengrenzen van Europa te beschermen en hun leven te redden.

 

 

Actie


Op donderdag 20 maart komen de regeringsleiders van de EU-lidstaten bijeen in Brussel. Amnesty International zal buiten het gebouw van de Raad, waar ze vergaderen, een strand maken en actie voeren. Met de zomer in het vooruitzicht zal de actie sterke beelden opleveren van de gevaarlijke realiteit waarmee migranten aan de grenzen geconfronteerd worden.

De EU-lidstaten werken op dit moment aan een nieuwe Europese strategie voor asiel en migratie voor de komende vijf jaar. Die moet in juni aangenomen worden. Amnesty International zal de regeringsleiders wijzen op de hoogdringendheid en het belang van mensenrechten voor asiel en migratie. Doe mee aan onze strandactie en toon dat jij een Europees migratie- en asielbeleid wil dat mensen centraal stelt en beschermt!

'Strandactie': Migranten aan de grenzen van de EU hebben nu bescherming nodig


WAAR? Tussen het Schuman rondpunt en het Jubelpark (Brussel). 
WANNEER? Donderdag 20 maart, 12u45 stipt (tot 13u30). 
MIJN ROL?  Samen met andere mensenrechtensupporters op een nagebootst strand neerliggen uit solidariteit met migranten aan de grenzen van Europa. 
KLEDIJ? Zwart.

Je kan je aanmelden op facebook 
of via e-mail naar evab@aivl.be of asylumigration@amnesty.eu.
Nodig zoveel mogelijk vrienden uit. Hoe meer aanwezigen, hoe sterker ons statement! 11.be:


Deel dit artikel