Drink water voor drinkwater!

Een lege fles water. Wat staat er beter symbool voor de problematiek van drinkwater? Met "Drink water voor drinkwater!" roept PROTOS Vlaanderen op om acties op te zetten 42 bisvoor een betere toegang tot drinkwater wereldwijd. Bovendien is 2013 het Internationaal Jaar voor Samenwerking rond Water. Een ideale gelegenheid om samen actie te ondernemen!
protos flesDuid 22 maart alvast met stip aan in uw agenda. Zoals elk jaar vindt die dag Wereldwaterdag plaats, een dag met wereldwijd aandacht voor de 783 miljoen mensen zonder toegang tot drinkbaar water.

Om dat cijfer naar beneden te halen, kan je zelf het heft in handen nemen. Met "Drink water voor drinkwater!" roept PROTOS op om acties op te zetten voor een betere toegang tot drinkwater wereldwijd.


Flessen vullen

Hoe gaat de actie in zijn werk? Drink in de week van of op Wereldwaterdag enkel water op de werkvloer, met je vereniging of thuis. Het geld dat je uitspaart door geen andere dranken te nuttigen, zamel je in een lege fles in.

Of misschien heb je zelf een creatief idee om actie te ondernemen en je fles gevuld te krijgen? PROTOS helpt je graag om er samen een succesvolle actie van te maken.

Je kan je actie registreren op drinkwater.voordrinkwater.be. Hoe voller de fles, hoe meer je mee investeert in drinkbaar water. Want wist je dat elke euro die wordt ingezet voor water, uiteindelijk acht euro oplevert?


Return on investment

Miljoenen vrouwen en kinderen lopen dagelijks gemiddeld 6 kilometer om water te halen, gewoon om te kunnen overleven. Met een betere toegang tot water hebben deze vrouwen meer tijd om een eigen economische activiteit op te zetten. Kinderen kunnen naar school.

Drinkbaar water betekent ook minder ziek zijn en minder diarree. En toegang tot water betekent tot slot ook een betere oogst. Van een mooie "return on investment" gesproken.Meer info:


11.be
Join For Water DOOR:

Deel dit artikel