Expo Lectrr

lectrr-greta thunberg

Lectrr is het pseudoniem van Steven Degryse (Roeselare, 27 mei 1979), Belgische cartoonist, striptekenaar, animator, scenarist en columnist. Steven Degryse debuteerde eind jaren 90 met een dagelijkse cartoon op het internet, en werd al snel opgepikt door allerlei media. Z'n cartoonreeks 'Hara Kiwi' loopt sinds 2004 in media in binnen- en buitenland. Sinds 2011 is hij huiscartoonist bij De Standaard.

Voor deze expo maakte Lectrr een selectie uit zijn bestaande cartoons die verwijzen naar thema's waar 11.11.11 actief op inzet. 
Daarnaast maakte Lectrr ook twee nieuwe cartoons voor de najaarscampagne van 11.11.11 over changemakers.

Met deze campagne gaan we naar het hart van 11.11.11: we zetten changemakers wereldwijd op een voetstuk. Door hoopvolle verhalen, straffe acties en scherpe inhoud. Waarom? Omdat ze meer dan ooit onder druk staan en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.

Changemakers streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Dit wordt hen echter steeds moeilijker gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan. Net daarom zijn deze changemakers belangrijker dan ooit en voert 11.11.11 campagne.

Lectrr maakte een cartoon die verwijst naar deze changemakers, en een cartoon die verwijst naar het feit dat deze changemakers steeds meer onder druk komen te staan.

Expo bib Permeke

Je kan de expositie bekijken in Bibliotheek Permeke - Kubus (De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen) van woensdag 6 november tot zondag 24 november en van dinsdag 3 december tot woensdag 18 december. 

Feestelijke opening met inhoudelijk moment en vernissage

Bibliotheek Permeke - Auditorium
De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Zaterdag 9 november, 14 uur
Gratis

Feestelijke opening met inhoudelijk moment en vernissage.
Met:

  • Lectrr: Cartoonist
    Over cartoons en rechten v cartoonisten in het buitenland, vrije meningsuiting en censuur, ...
  • Els Hertogen: directeur 11.11.11
    Over het belang van changemakers en de toenemende druk op activisten en het middenveld wereldwijd.

Na het inhoudelijk moment bieden we de bezoekers een drankje aan in de Kubus van Bib Permeke. 

Het inhoudelijk moment en de vernissage zijn gratis, maar we vragen wel om je in te schrijven.

Aangebracht door

Locatie

Bibliotheek Permeke - Kubus
De Coninckplein 26
Belgiƫ

Datum & Tijdstip

Van wo 06 nov tot wo 18 dec

Deel deze activiteit