Fair Trade Original verkrijgbaar bij Essenza

Essenza is de eerste Belgische winkelketen die een breed scala aan producten van Fair Trade Original heeft opgenomen. Vanaf 1 juni zijn in de 13 winkels verschillende soorten snoepjes, culinaire delicatessen, koffie en thee te verkrijgen. Dit samen met een prachtige tea-for-one uit Thailand.

 


“Voor Essenza is deze samenwerking met Fair Trade Original zeer belangrijk. Wij willen actief meewerken aan het sensibiliseren rond verantwoord consumeren, en dit op een originele, plezierige manier, volledig in lijn met de Essenza-filosofie.” vertelt David Van Onckelen, aankoper van Essenza. “De klant zal bij ons terecht kunnen voor een brede waaier aan leuke en originele Fair Trade producten aan een aantrekkelijke prijs. Het werd ons duidelijk dat een Fair Trade assortiment niet meer in ons aanbod mocht ontbreken.”

“Door 40 verschillende producten bij Essenza te verkopen bereiken we een bredere doelgroep”, aldus Erik Devogelaere, directeur van Fair Trade Original. “Dat is goed nieuws voor onze producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Voor hen betekent meer afzet tenslotte meer werkgelegenheid, inkomen en een beter bestaan.”

 

 

Over Essenza

 

Wat Essenza onderscheidt van andere “natuurwinkels” is haar dynamische karakter en hoge funfactor. Veel mensen ondervinden nog steeds een zekere schroom om een natuurwinkel binnen te stappen en overwinnen hun drempelvrees enkel omdat ze het als een verplichting voelen om “de gezonde toer op te gaan”. Essenza bewijst echter dat “gezond” en “natuurlijk” niet synoniem zijn met “saai”. Wie Essenza binnenstapt, laat zich onderdompelen in een wereld van meeslepende geuren, relaxerende oliën, verrassende geschenkideeën en zoveel meer. Bij Essenza betekent genieten van het leven even de tijd nemen voor jezelf en meegesleept worden in een wereld van verwennerij en natuurlijke verzorging.

 

Over Fair Trade Original

 

Fair Trade Original importeert food en non-food producten van zo’n 70 handelspartners uit 26 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en verkoopt deze op de Belgische en Nederlandse markt. Fair Trade Original werkt vanuit de visie dat handel een motor is voor ontwikkeling. De ideële handelsorganisatie biedt haar handelspartners eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hen om sterke ondernemers te worden.

 

Voor meer info:

www.fairtrade.be

www.essenza.be

 

 

Deel dit artikel