Filmdebat: veeteelt hier en daar, van boer tot bord


filmdebat-rwanda-webWereldwijd vragen boeren zich af hoe ze kunnen leven van de veeteelt. Wat zijn hun uitdagingen? Hoe ziet hun toekomst eruit? Hoe kunnen ze een evenwicht vinden waarbij dier, producent, consument en de planeet wint?

Dierenartsen Zonder Grenzen organiseert op 19 juni een filmdebat in Antwerpen en laat Anne-Marie Vangeenberghe (Boerenbond) en Kurt Sannen (BioForum) discuteren over de toekomst van de veeteelt.


Dierenartsen Zonder Grenzen stelt op 19 juni een nieuwe documentaire voor: "De boer op in Rwanda". Deze film brengt het bezoek van drie Belgische veehouders, waaronder Kurt Sannen (BioForum) en een dierenarts aan Rwanda in beeld.

Eind december 2012 trokken zij met Dierenartsen Zonder Grenzen naar dit Centraal-Afrikaanse land om ervaringen uit te wisselen met hun Rwandese collega's over de uitdagingen en de kansen van de veeteelt.

Ze zijn ervan overtuigd dat een meer duurzame en kleinschalige landbouw een oplossing kan bieden voor verschillende uitdagingen, zoals de klimaatverandering en prijsschommelingen. In Afrika biedt de veeteelt voor miljoenen mensen een uitweg uit de armoede.


Programma

  • 20u Filmpremière "De boer op in Rwanda" over drie Belgische veehouders en een dierenarts die hun Rwandese collega's bezochten
  • 20u30 Debat tussen Anne-Marie Vangeenberghe (Boerenbond) en Kurt Sannen (BioForum). Het debat wordt gemodereerd door Jan Leyers, de peter van Dierenartsen Zonder Grenzen.

Praktisch

Dierenartsen Zonder Grenzen DOOR:

Deel dit artikel