Het Wereld Sociaal Forum op MO.be

Het negende Wereld Sociaal Forum (WSF) is gepland in de Braziliaanse stad Belém, in het Amazonewoud, en vindt plaats van 27 januari tot 1 februari.

Wereld Sociaal Forum, een boodschap uit het hart van de Amazone
Door Mario Osava

Met meer dan duizend waren de indianen. Vanuit de lucht bekeken vormden ze de boodschap “SOS Amazonia”. De toon voor het Wereld Sociaal Forum (WSF), dat vandaag (dinsdag) in de Braziliaanse junglestad Belém begint, was gezet. Milieuvraagstukken zullen er veel aandacht krijgen en de inheemse groepen zullen zich meer dan ooit laten horen.

Het belang van het Wereld Sociaal Forum
Door Oxfam-Solidariteit

Van 27 januari tot 1 februari vindt in Belém, in Brazilië, de negende editie van het Wereld Sociaal Forum plaats. Oxfam-Solidariteit zal er bij zijn. Maar waarom is het zo belangrijk om aan dit forum deel te nemen?

Crisis geeft anderglobalisten tweede adem
Door Mario Osava

Op 27 januari gaat in het Noord-Braziliaanse Belém de negende editie van het Wereld Sociaal Forum van start. De financiële en economische crisis doet de ideeën van de andersglobalisten die er verzamelen blazen opeens minder wereldvreemd klinken.

Wereld Sociaal Forum warmt op voor Amazone-editie
Door Mario Osava

Andersglobalisten moeten het in 2008 voor het eerst in acht jaar zonder Wereld Sociaal Forum (WSF) stellen. Maar in Brazilië is de voorbije dagen wel de volgende editie van de grootste internationale bijeenkomst van sociale bewegingen voorbereid. Die vindt in januari 2009 in de Amazonestad Belém plaats.

Weblog WSF
Filip De Bodt, coördinator van vzw 't Uilekot en Europees Climaxi-project en Sarah Hutse, voorzitster van vzw 't Uilekot en werkzaam op VODO (Vlaams Overleg Duurzame Ontwikkeling), nemen deel aan het Wereld Sociaal Forum en houden daarover een weblog bij.

Zie ook: http://ipsterraviva.net/tv/wsfbrazil2009/

Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel