IPS: Mobiele app versterkt klimaatcampagnes via sociale media


Veel organisaties voeren campagne tegen de klimaatverandering maar die vinden niet altijd snel genoeg de weg naar geïnteresseerden. #climate, een mobiele app, wil daar verandering in brengen.

 #climate
(spreek uit hashtag climate) houdt de klimaatcampagnes van belangrijke organisaties systematisch bij.

De gratis app houdt je op de hoogte van nieuwe campagnes. Je krijgt enkel enkel de campagnes te zien die je interesseren. Dat gebeurt aan de hand van criteria die je eerst ingeeft: thema's als "elections", "urban sustainability", of "extreme weather", de plaats waar de campagnes plaatsvinden en de organisaties die erachter zitten.

 

Bevalt een campagne je, dan kun je die meteen delen met je Facebook- en Twitternetwerk. Eén klik volstaat: er staat al een bericht klaar met het verzoek de actie te steunen, met een link naar de website en met de toepasselijke hashtag. Je krijgt ook een score te zien die je impact in de verspreiding van de campagne aangeeft.

#climate is een Amerikaanse app en heeft vooral aandacht voor acties in de VS.

Achter de app zit onder meer Josh Felser, die onder meer internetbedrijven Spinner en Grouper oprichtte. De app is voorlopig alleen voor Apple-toestellen beschikbaar.BRON:IPS

Deel dit artikel