Markant-afdelingen maken kennis met Guinee

BEL470Dezer dagen nodigt markant haar bestuursleden uit om hen warm te maken voor het nieuwe aanbod. Ook Trias is een vaste waarde op deze bijeenkomsten. "Dankzij de inzet van onze vrijwilligers, kunnen wij elk jaar een divers pallet van activiteiten voorleggen aan de bestuursleden van markant", aldus Barbara Luypaert, Noord-Zuidadviseur van Trias.

Markant stelt alle nieuwe activiteiten en acties voor aan haar bestuursleden onder het thema 'Buitengewoon'. Zo moedigt de vrouwenorganisatie haar bestuursleden aan om uit hun comfortzone te treden en te proeven van nieuwe activiteiten en acties.

De nieuwe activiteiten die Trias aanbiedt, plaatsen het West-Afrikaanse land Guinee in de kijker. Sinds eind vorig jaar wisselt markant namelijk ervaringen uit met de ondernemende vrouwen van Coprakam. Deze Guinese vrouwencoöperatie legt zich toe op de productie en de verwerking van honing, karité en pindanoten.

"Jaarlijks geeft Trias de leden van markant de kans om op een leuke manier kennis te maken met het Zuiden", zegt Luypaert. "Dit jaar hebben we samen met onze vrijwilligers twee topactiviteiten uitgewerkt: de filmbijeenkomst 'Ladies @ the African movies' en de getuigenis 'Ondernemen in Guinee? Niet evident!'."

De getuigenissen worden gegeven door algemeen voorzitter Lieve Droogmans en Kaat Peeters, voorzitter van Ter Helme. Beiden maakten onder begeleiding van Trias een studiereis in Guinee en willen hun verhaal uitdragen tot bij de leden. In totaal zal het duo een 15-tal exclusieve getuigenissen brengen.

Net zoals de voorbije twee jaar kunnen markant-afdelingen ook de interculturele workshop 'Culturellen' reserveren. "We merken dat deze activiteit steeds populairder wordt bij de afdelingen. Dankzij de mond-tot-mondreclame blijft de vraag naar deze kookworkshop groot", aldus Luypaert.

Meer info over het aanbod voor markant: www.triasmarkant.wordpress.com

www.triasngo.be
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel