Migratie , rode draad tijdens MOOOV

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Films vertellen ons verhalen die ogen doen openen en doen stilstaan en nadenken. Dat is één van de redenen waarom 11.11.11 partner is van het filmfestival MOOOV dat doorgaat van 18 tot 30 april in Brugge, Beringen-Koersel, Dilbeek, Genk, Lier, Sint-Niklaas Roeselare en Turnhout.

mooov-keuze-van-11-2017

Eind 2015 waren wereldwijd 65 miljoen mensen op de vlucht. In 2016 verdronken meer dan 5.000 mensen op zee. Indrukwekkende cijfers, maar mensen vluchten niet zomaar. Conflict, ongelijkheid en armoede zijn de grondoorzaken. Dit najaar zal 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal zetten in haar campagne. We belichten de oorzaken maar ijveren ook voor een humaan asiel- en migratiebeleid.

Dit voorjaar, tijdens het MOOOV-filmfestival, kiest 11.11.11 enkele straffe films met als rode draad migratie. Ons oog viel op 4 persoonlijke verhalen uit verschillende regio's: Raftan ( Afghanistan & Iran), The road to Mandalay (Myanmar & Thailand), Zaatari Djinn (Syria & Jordanië) en X500 (Colombia & Mexico)

Meer info over deze films en over het volledige programma van MOOOV, vind je vanaf 29 maart op www.mooov.be

 

Deel dit artikel