Nieuwe gedelegeerd bestuurder voor Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam Fairtrade

Gent - 19 oktober 2010

Vanaf begin 2011 wordt Joris Rossie de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Oxfam-Wereldwinkels vzw en Oxfam Fairtrade cvba. Dat heeft de Raad van Bestuur van beide organisaties beslist. Joris Rossie volgt Koen Van Bockstal op.

Rossie zal de komende jaren de beide organisaties mee aansturen. Zijn voornaamste opdracht is het bewaken van een gemeenschappelijk beleidskader. Samen met het Directiecollege en de Raad van Bestuur zal hij daarnaast vormgeven aan de strategische meerjarenplanning.

Joris Rossie: "Het samenspel tussen vrijwilligers en vaste medewerkers, tussen een sterke Noord-werking en een steeds groeiende Zuid-werking, tussen pragmatiek en idealisme, maken van Oxfam een unieke organisatie. Samen met alle stakeholders een antwoord vinden op de uitdagingen van een steeds complexer wordende wereld is dan ook een bijzonder voorrecht. Meer dan ooit is de missie van Oxfam relevant om de toekomst van alle wereldburgers op de juiste manier mee vorm te geven."

De 43-jarige Rossie heeft ervaring in managementfuncties bij AFS-Intercultural Programs, de Vlaamse Gemeenschap, CultuurNet Vlaanderen en CJP. Hij wil zich snel inwerken in alle aspecten van fair trade als duurzame economische ontwikkelingsstrategie en de nodige voeling opbouwen met alle aspecten van de werking van Oxfam Fairtrade en Oxfam-Wereldwinkels.

 

Voor meer informatie

Dirk De Wilde - Voorzitter Raad van Bestuur van Oxfam-Wereldwinkels vzw en Oxfam Fairtrade cvba - dirk.dewilde@oww.be - 0495 32 56 82

Deel dit artikel