Onrust in Iran

Feiten en geruchten uit de Iraanse blogosfeer
De toestand in Iran is op zijn minst explosief. De ware toedracht van de gebeurtenissen is moeilijk te achterhalen door de overheidscontrole op nieuwsgaring. MO* vroeg een Iraanse student om een samenvatting te maken van wat er zoal op de Farsi-pagina's van het internet circuleert.
Lees meer

Westerse commentatoren over Iran
Niet weinig westerse analysten en Midden-Oostenexperts houden de ontwikkelingen in Iran in de gaten. We selecteerden vijf interessante bijdragen (van onder andere Robert Fisk en Alastair Crooke) om beter te begrijpen waar het over gaat in Iran.
Lees meer

Onrust in Iran houdt aan
In Teheran openden militieleden het vuur op de honderdduizenden aanhangers van Mir Hossein Mousavi. De staatsradio meldde dat er 7 doden en vele gewonden vielen tijdens een ‘niet-toegelaten samenscholing’.
Lees meer

Zege Ahmadinejad onthaald op protest
Nadat de Iraanse zittende president Mahmoud Ahmadinejad gisteren de overwinning heeft opgeëist, zijn gewelddadige protesten uitgebroken in Iran. Ahmadinejad zou 62 procent van de stemmen gehaald hebben, een tweede ronde is dus niet nodig.
Lees meer

“Binnenlandse Zaken vertelde Moussavi dat hij gewonnen had”
De Iraanse presidentskandidaat Mir Hossein Moussavi kreeg vrijdagavond van het ministerie van Binnenlandse Zaken te horen dat hij de verkiezingen gewonnen had en dat hij nog niets bekend mocht maken. Dat zegt filmregisseur Mohsen Makhmalbaf, die in Parijs woont en als buitenlandse woordvoerder voor Moussavi optreedt.
Lees meer

Iran naar de stembus
Iran herverkiest vandaag president Mahmoud Ahmadinejad of zal het bolletje kleuren bij één van zijn twee hervormingsgezinde uitdagers, Mir Hossein Mousavi of Mehdi Karroubi. Mousavi komt steeds sterk opzetten in de peilingen, reden genoeg voor de oppositie om te vrezen voor gesjoemel met de verkiezingsresultaten.
Lees meer

Meer nieuws over Iran

Deel dit artikel