Op reis naar Cuba juli 2008

OP REIS NAAR CUBA JULI 2008

Christenen voor het Socialisme verkent voor de vijfde keer CUBA.

In samenwerking met het Oecumenisch Centrum Martin Luther King in Havana

Sedert 2000 organiseert de werkgroep CUBA-SOLIDARITEIT van CvS  tweejaarlijks een socio-politieke rondreis naar CUBA. Het is dé manier om de Cubaanse samenleving te leren kennen, het Cubaanse project is een laboratorium voor een nieuwe samenleving, de hoop voor een toekomst van de menselijkheid.

REISPROGRAMMA

We bezoeken Cuba van west naar oost gedurende 3 weken. De rondreis vertrekt uit en eindigt in Havana. 

We vliegen naar Santiago de Cuba, tweede grootste stad van het land, wieg van de revolutie, prachtig gelegen bij de Sierra Maestra.  Van daaruit reizen we via verschillende steden, waar we kortere of langere tijd halt houden, terug naar Havana; o.a. via Bayamo, Holguín, Camaguey, Santa Clara, Trinidad, ... 

Het programma bestaat uit bezoeken aan de "klassieke toppers", enkele bijeenkomsten met onze partner ter plaatse, het Centrum Martin Luther King, ontmoetingen met organisaties en instanties, zoals wijkcomités, de vrouwenfederatie, een studentenorganisatie, een jongerenorganisatie, de vakbond, de poder popular, een landbouwcoöperatieve, een huisvestingsproject, een ziekenhuis, een kindercrèche, religieuze organisaties en kerken, culturele organisaties... , We voorzien ook vrije tijd en ontspanning in de natuur, aan het strand, en op de dansvloer, tijd om een praatje te slaan met de mensen, te "slenteren" in de stad, te shoppen, ... 

REISVOORBEREIDING 

Om ons samen goed voor te bereiden op deze reis, zowel inhoudelijk als praktisch, organiseren we vijf vormings- en voorbereidingssessies.

Onder andere de volgende thema's zullen aan bod komen:

  • de geschiedenis van Cuba
  • de blokkade en de Europese politiek t.a.v. Cuba
  • de contra in Miami
  • economie, democratie en de rol van de partij, ...

PRAKTISCH

  • REISDATUM: 3 weken, juli 2008
  • RICHTPRIJS: de prijs voor een gelijkaardige reis in juli 2006 bedroeg € 2300 per persoon.  
  • INBEGREPEN: visum, internationale vlucht, binnenlandse vlucht, alle transfers, rondreis met een comfortabele bus met airconditioning, logies (in tweepersoonskamer) en maaltijden in hotels in halfpension, de geprogrammeerde bezoeken en ontmoetingen, vertaling naar het Nederlands, Cubaanse gids, Vlaamse reisleidster, annuleringsverzekering.
  • NIET INBEGREPEN: middagmaal en drank bij de maaltijden, optionele bezoeken, luchthaventaks in Havana voor de terugreis, persoonlijke uitgaven, bijstandsverzekering (facultatief) 

Het aantal deelnemers is beperkt. 

GEÏNTERESSEERD? MEER INFO?

Neem contact met:

Organisatie: Christenen voor het Socialisme, vzw Opstaan, Belgradestraat 78, 2800 Mechelen 015/41.64.84

E-mail: christenen.v.h.socialisme@skynet.be

Christenen vh Socialisme DOOR:

Deel dit artikel