Oxfam vraagt extra steun voor noodhulp na zware aardbeving in Haïti

Oxfam kondigt aan snel aan de noden van de bevolking te willen voldoen. Extra hulpmiddelen zijn echter nodig om de Haïtianen te helpen.

We volgen de situatie op de voet. Haïti is het armste land van het Westelijk halfrond. 85% van de mensen leeft al in armoede. Gezien de ellende waar zij dagelijkse mee geconfronteerd worden, is deze aardbeving een catastrofe voor de bevolking van Haïti.

"Oxfam heeft een noodhulpteam voor Latijns-Amerika, dat gebaseerd is in Haïti, dus we zijn klaar om direct hulp te bieden. We hebben een team voor water, sanitair en gezondheidszorg in Port-Au-Prince. We hebben ook noodhulpmiddelen in Panama die we zo snel mogelijk naar Haïti zullen sturen."

Een voormalig Oxfammedewerker ter plaatse omschrijft de situatie in Port-Au-Prince als volgt: "Het is hier erg chaotisch, overal liggen huizen in puin. Een gigantische stofwolk hangt over de vallei ten zuiden van de hoofdstad. Van alle kanten horen we mensen om hulp roepen. De naschokken duren verder en maken de mensen erg nerveus."

Steun de noodhulp van Oxfam in Haïti! Stort een bijdrage op het rekeningnummer 000-0000028 - 28 met vermelding van de code ‘9102 - Haïti Noodhulp'.
BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel