Oxfam wil 100.000 mensen bereiken in eerste hulpfase


Oxfam wil 24 miljoen euro inzamelen om 500.000 mensen te kunnen helpen. Onze prioriteit: drinkwater, sanitair materieel en onderdak bezorgen aan de meest kwetsbare families om gezondheidsrisico's te voorkomen.Vier humanitaire teams van Oxfam zijn aan de slag in het noorden van Cebu, Leyte en Oost-Samar. Zij verdelen materiaal om water te zuiveren.

Op 13 november arriveerde in Cebu een humanitaire lading met materieel voor waterzuivering en sanitaire voorzieningen, hygiënekits, dekens en kleding. Na transport kon dit materieel twee dagen later verdeeld worden aan 3.580 personen in Daan Bayatan en aan 1.000 personen in Oost-Samar.


In een eerste hulpfase, die 100.000 mensen wil bereiken met voedsel en drinkwater, verdeelt Oxfam deze week nog hygiënekits aan 10.000 personen in Cebu, Oost-Samar en Leyte. Op maandag 18 november landde een vrachtvliegtuig met 17 ton hulpgoederen in Cebu. Dit materiaal wordt eerst verdeeld aan de getroffen bevolking in Leyte en Oost-Samar.


In Tacloban zijn momenteel 5 gespecialiseerde ingenieurs (water, sanitair, hygiëne) aan het werk. Zij installeren o.a. pompen om putten en septische tanks te reinigen. Daarnaast zullen we mobiele waterzuiveringsstations opstellen op minstens 5 verschillende locaties, uitgerust met generatoren en benzine om deze draaiende te houden. We plannen de installatie van tanks met drinkbaar water en de herstelling van bestaande waterputten. We zullen 1.000 latrines voorzien, alsook sanitaire kits en installaties om de handen te wassen.

Oxfam steunt 1.000 gezinnen om geneesmiddelen en benzine te kunnen kopen of toegang te hebben tot transportmiddelen. Afhankelijk van het gebied en de aanwezigheid van markten en voedsel, zullen we voedseldistributies en/of geldtransfers organiseren. In de regio's waar het mogelijk is snel de bestaansmiddelen op te bouwen, zullen we gereedschap zoals visnetten uitdelen om deze gemeenschappen toe te laten zo snel mogelijk hun activiteiten te hernemen.

Lees verder op oxfamsol.be...


BRON: Oxfam Solidariteit
 
 

Deel dit artikel