Pax Christi VSA wil dat de Amerikaanse troepen terugtrekken in Irak

De Amerikaanse afdeling van de katholieke vredesbeweging Pax Christi wil dat de VS hun troepen uit Irak terugtrekken. In een binnenkort te verschijnen advertentie bepleit Pax Christi "een volledige ommekeer van het Amerikaanse beleid" in Irak. Dat meldt Catholic News Service, de nieuwssite van de Bisschoppenconferentie van de VS.
 

 
Handtekeningen
Pax Christi heeft handtekeningen verzameld van medestanders die de advertentietekst onderschrijven."De Verenigde Staten zijn niet de eerlijke bemiddelaar die vrede kan stichten tussen soennieten, sjiieten en Koerden. Voortzetting van onze militaire aanwezigheid is contraproductief", stelt Pax Christi in de advertentie die op 16 maart a.s. zal verschijnen in de National Catholic Reporter.
 
Immorele oorlog
De vredesbeweging stelt in de advertentie verder dat het "vier jaar na het lanceren van een illegale en immorele oorlog" tijd is "om de Amerikaanse bezetting van Irak te beƫindigen. Voor iedereen die dacht dat geweld enig productief doel kan dienen, moet de tragische ervaring in Irak het heldere bewijs van het tegendeel zijn", aldus nog Pax Christi.
 
Bron: Kerknet/KatholiekNederland/CNS/Pax Christi Vlaanderen
 
Meer informatie:
532 West 8th Street
Erie, PA 16502
United States of America
Telephone: [1] 814-453-4955
Fax: [1] 814-452-4784
info@paxchristiusa.org
http://www.paxchristiusa.org
Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel