Peruaans kinderproject Añañau wint filmwedstrijd 'Je verhaal in 100 seconden'

Añañau, een jong onderwijsproject in het Peruaans Cusco won zaterdag zowel de jury- als de publiekprijs van de filmwedstrijd 'Je verhaal in 100 seconden' die de Dag van de 4de Pijler omkaderde.

Añañau kreeg een kwart van alle publiekstemmen achter zijn naam en hun vrolijke clip die de kinderen van Cusco met veel kleur in beeld brengt, kon ook de jury helemaal overtuigen. De jury beoordeelde de filmpjes niet technisch, maar was vooral verrast door de creativiteit van de vijftig ingezonden filmpjes. Ze vormen samen een prachtige mozaïek van de 4de Pijler in Vlaanderen.

Asociación Añañau werkt in San Jeronimo, een buitenwijk van Cusco met kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar oud die in situaties van extreme armoede en onstabiele familiesituaties leven leven.

"Dit is een geweldige verrassing voor ons," , juichte Charlotte Garré die de prijs van 3000 euro vanwege 11.11.11 in ontvangst nam. "Ik heb zelf een jaar in Peru gewerkt, maar we hebben Añañau pas eind 2014 als organisatie gelanceerd. We kunnen elke steun gebruiken om onze projecten met de kinderen ginds verder uit te bouwen. Mijn vriendin Ellen Bosch woont in Peru en leidt daar het project. Ze zal in de wolken zijn."

Je kan de 50 ingezonden filmpjes van "Je verhaal in 100 seconden" bekijken op www.dagvande4depijler.be. En maak kennis met Añañau op www.ananau.org

 

4de pijlersteunpunt DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels