PHOS lanceert portaalsite over Handicap en het Zuiden

 

braillelezen
©Wim Hendrix
Naar aanleiding van de internationale dag voor personen met een handicap op 3 december lanceert het Platform Handicap en Ontwikkelingssamenwerking (PHOS) een portaalsite over ‘Handicap en het Zuiden'.

Om aan de informatienoden en vereisten van de verschillende PHOS doelgroepen en partners te voldoen, werd het stilaan noodzakelijk een centrale vindplaats voor informatie van en over handicapgerelateerde thema's en organisaties in het Zuiden te creëren. In de Angelsaksische wereld wordt deze informatie reeds geruime tijd gecentraliseerd en ook in onze buurlanden komt deze tendens stilaan op gang, maar een Nederlandstalige site ontbrak. Daar is nu verandering in gekomen!
De portaalsite heeft bovendien de ambitie om het Anysurfer Plus Label te behalen, wat een zo hoog mogelijke toegankelijkheid voor personen met een handicap garandeert. PHOS nodigt iedereen graag uit zelf eens een kijkje te nemen op www.phos.be!


Het Platform Handicap en Ontwikkelingssamenwerking (PHOS) is een erkende niet-gouvernementele organisatie (NGO), die een bijdrage wil leveren aan de uitbouw van inclusieve maatschappijen in het Zuiden waarin personen met een handicap worden gewaardeerd en een evenwaardige plaats krijgen.

Meer info
over PHOS via Tivolistraat 45 bus 3 1020 Laken
België tel: 02 421 24 33 of via www.phos.be

Steun PHOS
: Om onze werking rond te krijgen zoeken we 100 schenkers van 100 Euro per jaar. Maar elke gift, hoe klein ook, draagt bij tot het resultaat. Ook de overheid steunt ons en vanaf een gift van € 30 mogen we u een fiscaal attest bezorgen. Ons rekeningnummer: 736-0009129-75

 

Deel dit artikel