Plan(t) de toekomst op schoolDoor het tekort aan water en grond in trekken jonge boeren  noodgedwongen naar de stad.  Broederlijk Delen voert van Van 5 maart tot 20 april campagne onder het motto 'Plan(t) de toekomst'. Broederlijk Delen investeert in duurzame landbouw in Senegal, zodat jongeren voldoende inkomsten halen uit hun landbouwactiviteiten.

Studio Globo
 beschikt eveneens over een educatief aanbod over Senegal.

 


 

 


In het kader van de campagne over een uitgebreide waaier aan educatieve materialen, zowel voor het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs.

Studio Globo beschikt eveneens over een educatief aanbod over Senegal.

Kleuters maken kennis met Senegal via de fotoset 'Codou in Senegal'. Aan de hand van 10 foto's vertelt de ondeugende Codou meer over haar leven.

Kinderen uit het lager onderwijs leren het land beter kennen dankzij de voorwerpenkoffers 'Senegal, en route!' en 'Mamadou in Senegal'.

In het SuperWereldTijdschrift 123 Piano vertelt Ogo meer over de dagelijkse gewoontes in Senegal.

Het lees-en prentenboek 'Aminata' nodigt de leerlingen uit bij een Senegalees meisje. Zij laat zien hoe haar leven eruitziet.


Jongeren uit het secundair onderwijs
kunnen deelnemen aan de workshop 'En...Actie?!', die past binnen de campagne van Broederlijk Delen. De leerlingen komen meer te weten over de zin en onzin van acties voor verandering.

De lessenmap ondersteunt de leerkracht die zelf aan de slag gaat rond de campagne.

BRON: Studio Globo


11.be:

Deel dit artikel