PlayFair 2008 gelanceerd op Chinees nieuwjaar

N.a.v. Chinees Nieuwjaar werd PlayFair 2008 gelanceerd in Gent. PlayFair 2008 wil in aanloop van de Olympische Spelen de arbeidsomstandigheden bij de productie van sportschoenen en sportkleding onder de aandacht brengen.


PlayFair 2008 is een actie van de Schone Kleren Campagne. Verschillende organisaties werkten er aan mee aan de lanceringsactie in Gent: Wereldsolidariteit, FOS, 11.11.11., ACV, ABVV, ACV Textura, ABVV Textiel en Kleding, LBC.

Eerst deelden de olympische mascottes gelukskoekjes uit aan het Zuid en daarna volgde in het Chinees restaurant Tashun een debat met journaliste en auteur Catherine Vuylsteke (De Morgen; Volksrepubliek van Verlangen) enerzijds en sprinter Cedric Van Brantegem en roeister Annick De Decker anderzijds.

Op Chinees nieuwjaar ontvingen ook alle selecteerbare olympische atleten gelukskoekjes per post of per mail.

En ten slotte, de Schone Kleren Campagne had dinsdag 5 februari een gesprek met het BOIC. De raad van bestuur van het BOIC heeft in januari oa het volgende beslist: “De relatie tussen het BOIC en de kledingfabrikanten is op vertrouwen gebaseerd. Het BOIC is ervan overtuigd dat zijn leveranciers er op toekijken dat hun eventuele toeleveranciers, net zoals zij, correcte en ethische verantwoorde werkcondities toepassen. In de toekomst zullen de overeenkomsten die het BOIC zal aangaan een duidelijke clausule in deze zin bevatten.” Het BOIC gaat dus arbeidsnormen in de contracten opnemen maar de vraag blijft hoe dit in de praktijk toegepast zal worden en wat er gebeurt bij schendingen.

Schone Kleren (SKC) DOOR:

Deel dit artikel