Prins Laurent doet het nu in Israël


Er is nog al wat heibel in de pers over de recente reis van prins Laurent naar Israël en zijn relaties met het Joods Nationaal Grondfonds. Terecht.
Dit fonds, met zijn hebreeuwse naam Keren Keyameth LeIsrael zette van bij zijn oprichting in 1901 de krachtlijnen uit van de kolonisatie van Palestina.

Zelf beheert het nu 13,5% van alle grond in Israël. Maar er is meer: toen in 1960 de Israel Land Authority via 'de basiswet over het landbezit in Israël' werd opgericht, kreeg het daarin de helft van de bestuurszetels en werd bepaald dat de Land Authority zijn gronden zou beheren volgens de statuten van het JNF die zeggen: 'Verkoop, verpachting of ruil kunnen slechts plaatsvinden als zij dienen voor de inplanting van Joden in het land.'

Die Land Authority beheert ook alle in 1948 geroofde grond en bezit nu in het totaal 79,5% van alle grond in Israël. Samen met de 13,5% van het JNF maakt dit dat 93% van alle land in Israël alleen maar 'toegankelijk' is voor joden, dankzij die politiek van het Joods Nationaal Grondfonds.

Lees verder op Intal.be ...BRON:Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel