Rode Kruismedewerker gedood in LibiëHet Internationale Rode Kruiscomité veroordeelt de moord op zijn stafmedewerker Michael Greub. De 42-jarige Zwitser, hoofd van de Rode Kruisdelegatie in Misrata, werd op 4 juni door gewapende mannen gedood in Sirte, Libië.Greub verliet net een vergadering met twee andere collega's toen hun voertuig onder vuur genomen werd door gewapende mannen. Greub raakte daarbij dodelijk gewond. De twee andere stafleden bleven ongedeerd.

"We zijn geschokt en boos", zegt Yves Daccord, directeur-generaal van het Internationale Rode Kruiscomité. "Michael was een gedreven hulpverlener die zijn leven wijdde aan het helpen van anderen." Greub werkte al meer dan zeven jaar voor het Internationale Rode Kruiscomité, in onder andere Irak, Soedan, Jemen en Gaza. Hij werkte sinds maart dit jaar in Misrata, Libië.

 Het Internationale Rode Kruiscomité is sinds 2011 actief in Libië waar het hulp verleent aan gevangenen, vermiste familieleden opspoort en samen met de Libische Rode Halve Maan gewonden en vluchtelingen bijstaat.Deel dit artikel