Rudi Vranckx en Hand in Hand tegen Racisme nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede

Sinds 1999 benoemt Pax Christi Vlaanderen ieder jaar twee personen of organisaties tot Ambassadeur voor de Vrede. Deze titel is een bekroning voor hun volgehouden inspanningen voor vrede, verzoening en mensenrechten. VRT-journalist Rudi Vranckx en de organisatie tegen racisme Hand in Hand tegen racisme aanvaardden van Pax Christi Vlaanderen de titel 'Ambassadeur voor de Vrede'.

Op 12 december 2012 zet Pax Christi Vlaanderen naast twee "volwassen" Ambassadeurs voor de Vrede - Rudi Vranckx en Hand in Hand - ook een jongerenambassadeur in de bloemen. 
Die ambassadeur kan je zelf mee verkiezen.

 

Rudy Vranckx

Rudi Vranckx is al jaren een vertrouwd gezicht op het kleine scherm. Al jaren ook staat hij garant voor een genuanceerde buitenlandberichtgeving – vaak vanuit het woelige Midden-Oosten – die zonder drang naar sensatie duiding geeft bij vaak bijzonder complexe situaties. Een berichtgeving waarin hij de mens in het conflict nooit uit het oog verliest, en waarin hij getuigenissen brengt met respect voor de gevoeligheden die leven in de regio's die hij belicht.


Hand in Hand

Hand in Hand tegen racisme werd geboren uit de verzetsbeweging tegen kernwapens in de jaren '80 en heroriënteerde zich in de jaren '90 tot een organisatie die strijdt tegen discriminatie en racisme.

Met hun affichecampagnes tegen racisme en voor samenhorigheid en gelijke rechten voor àlle inwoners van ons land, gingen zij letterlijk en figuurlijk tot het straatbeeld behoren. Zo waren zij de trekkende organisatie achter de alom gekende "Zonder haat straat"-campagne.


Breng je stem uit voor een jongerenambassadeur


Via onze Facebookpagina kan je dit jaar voor het eerst mee stemmen voor een Jongerenambassadeur. Wie geen Facebookaccount heeft, kan ook zijn stem uitbrengen: mail de naam van je kandidaat naar annemarie.gielen@paxchristi.be


De genommineerden zijn:


Majd Khalifeh is een Palestijn, die in België woont. Begin 2012 trok hij voor het eerst naar Palestina en Israël om er zijn grootvader te zoeken. Majd is staatloos, omdat hij geboren is als vluchteling. Voor het programma Vranckx maakte hij de film Stateless, over dit statuut en over de Palestijnse vluchtelingenkwestie.

Nicolas Caeyers nam in 2006 deel aan Eurosong for Kids, maar werd daar in de klas voor gepest. In 2012 maakte hij hierover Drown 2006, een filmpje waarin hij op die periode terugblikt. In 2012 getuigde hij op Ketnet over zijn pestverleden tijdens de Week tegen het Pesten. Ondertussen is hij een gekend jeugdacteur dankzij Galaxy Park.
vredesambassadeur  
Sofie Peeters werd door haar reportage Femme de la rue plots een bekende jongere. Haar film over seksisme in Brussel kaderde in een eindwerk voor school en bracht het thema volop in de belangstelling.

 

Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel